Kanapka trzywarstwowa składająca się z trzech kromek chleba (tradycyjnie tostowego), pokrojonego w plastry gotowanego drobiu, smażonego boczku, sałaty, pomidora i majonezu 160g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza
56 PLN
Kotlet ze świni złotnickiej
Boczniak BBQ, pure z czosnku niedźwiedziego, demi-glace ekstraktem z drożdży, seler naciowy, papryka, kluski z sosem z boczniaka 180g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza, seler
72 PLN
Assiette z kaczki
Udko z kaczki z czosnkiem niedźwiedzim, dojrzewający filet z kaczki, demi-glace z kaczki z rabarbarem, arranchini z musem jabłkowym i serem blue oraz pieprzem młotkowanym 180g
Alergeny: ryby, orzechy, migdały, gluten, sezam
92 PLN
DANIA DRUGIE
Z morza
Łosoś Bałtycki
Szparagi, puree migdałowo-czosnkowe, zioła, kuskus perłowy, kawior z łososia, 180g
Alergeny: ryby, orzechy, migdały, gluten, sezam
85 PLN
Okoń morski z grilla
Pure z selera, soczewica, oliwki, kapary, por, rokitnik 180g
Nadzienie z ricotty z parmezanem, skórka z cytryny, grillowane szparagi, cytrusowy sos holenderski, wędzone migdały 180g
Alergeny: gluten, laktoza, orzechy, jaja
43 PLN
DANIA DRUGIE
Steki
Tomahahawk 1kg
Stek Tomahawk Extra Marmur to kawałek wołowiny, który charakteryzuje się długą kością i grubą warstwą tłuszczu. Sezonowanie na sucho przez 30 dni to proces dojrzewania mięsa, który pozwala na zmniejszenie wilgotności i skoncentrowanie smaku. Dzięki temu procesowi mięso staje się bardziej intensywne w smaku i aromacie. Extra marmurkowanie mięsa to drobne żyłki tłuszczu, które nadają mięsu bogaty smak i kremową konsystencję. Stek Tomahawk sezonowany na sucho przez 30 dni z polskiej wołowiny to idealny wybór na specjalne okazje. Mięso jest delikatne i soczyste, a zapach jest wyjątkowy.
500 PLN
T-bone 500g
Stek T-bone Extra Marmur to kawałek wołowiny, który składa się z polędwicy i rostbefu połączonych kością w kształcie litery T. Sezonowanie na sucho przez 30 dni to proces dojrzewania mięsa, który pozwala na zmniejszenie wilgotności i skoncentrowanie smaku. Dzięki temu procesowi mięso staje się bardziej intensywne w smaku i aromacie. Extra marmurkowanie mięsa to drobne żyłki tłuszczu, które nadają mięsu bogaty smak i kremową konsystencję. Stek T-bone sezonowany na sucho przez 30 dni z polskiej wołowiny to idealny wybór na specjalne okazje. Mięso jest delikatne i soczyste, a zapach jest wyjątkowy.
300 PLN
Antrykot z kością 500g
Antrykot z Kością - Smak, który Zapada w Pamięć! Odkryj esencję doskonałego mięsa! Nasz antrykot z kością to gwarancja soczystości i niepowtarzalnego smaku. Idealnie wysezonowane. Każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia!
300 PLN
Dodatki:
Frytki 160g
18 PLN
Frytki kukurydziane 160g
19 PLN
Kluseczki z suszonymi pomidorami
21 PLN
Kiszonki 160g
20 PLN
Dynia z sezamem 160g
21 PLN
DESERY
Słodkie
Pomidor!
Lody z pomidora malinowego, kruszonka z ciemnej szwajcarskiej czekolady, oliwa pomarańczowa z nutą bergamotki, tiul z orzecha arachidowego, żel z rokitnika 150g