RESTAURACJA THE GATE

Menu

PRZYSTAWKI

Na początek

Tatar wołowy
Majonez truflowy, kawior z taszy, ogórek, grzyby, jajko konfitowane 120g
Alergeny: jaja, ryby, grzyby, gorczyca, gluten
64 PLN
Carpaccio z ośmiornicy
Truskawki grillowane, pomarańcze, szparagi, kawior z łososia, groszek 120g
Alergeny: mięczaki, ryby, soja, seler
72 PLN
Arbuz grillowany
Drożdże, orzechy laskowe, chipsy z szałwii, ocet z Modeny, kozi ser 120g
Alergeny: orzechy, laktoza, gluten
42 PLN
Rabarbar & burak
Tatar z buraka, piklowany rabarbar, lody z czarnej porzeczki, emulsja z wędzonego twarogu 120g
Alergeny: laktoza, jaja
45 PLN
DANIA PIERWSZE

Zupy

Zupa rybna
Polędwica z dorsza, omułki, krewetki, ryż
Alergeny: ryby, skorupiaki, mięczaki, seler, laktoza, gluten
48 PLN
Krem szparagowy
Białe i zielone szparagi, ser blue, kapary
Alergeny: laktoza, seler, siarczyny, jaja
35 PLN
PRZEKĄSKI

Do podziału

Deska przekąsek
Wędliny, sery, croquetas 400g
Alergeny: laktoza, gluten, jaja
130 PLN
DANIA DRUGIE

Z ziemi

Burger z sezonowaną wołowiną
Frytki, majonez truflowy, pomidor, pikle, ser mimolette, boczek, szpinak 200g/100g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza
59 PLN
Risotto z ziemniaka
Fermentowane jabłko, oliwa truflowa, czarna porzeczka, kiełki słonecznika 180g
Alergeny: laktoza
49 PLN
Club sandwich
Kanapka trzywarstwowa składająca się z trzech kromek chleba (tradycyjnie tostowego), pokrojonego w plastry gotowanego drobiu, smażonego boczku, sałaty, pomidora i majonezu 160g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza
56 PLN
Kotlet ze świni złotnickiej
Boczniak BBQ, pure z czosnku niedźwiedziego, demi-glace ekstraktem z drożdży, seler naciowy, papryka, kluski z sosem z boczniaka 180g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza, seler
72 PLN
Assiette z kaczki
Udko z kaczki z czosnkiem niedźwiedzim, dojrzewający filet z kaczki, demi-glace z kaczki z rabarbarem, arranchini z musem jabłkowym i serem blue oraz pieprzem młotkowanym 180g
Alergeny: ryby, orzechy, migdały, gluten, sezam
92 PLN
DANIA DRUGIE

Z morza

Łosoś Bałtycki
Szparagi, puree migdałowo-czosnkowe, zioła, kuskus perłowy, kawior z łososia, 180g
Alergeny: ryby, orzechy, migdały, gluten, sezam
85 PLN
Okoń morski z grilla
Pure z selera, soczewica, oliwki, kapary, por, rokitnik 180g
Alergeny: seler, owoce morza, ryby, sezam
72 PLN
DANIA DRUGIE

Z pola

Sałatka cezar
Sałatka rzymska, sałata dębowa, sałatka frise, grzanki, grillowany kurczak, boczek 160g
Alergeny: gluten, jaja, ryby, laktoza
38 PLN
Tortellini
Nadzienie z ricotty z parmezanem, skórka z cytryny, grillowane szparagi, cytrusowy sos holenderski, wędzone migdały 180g
Alergeny: gluten, laktoza, orzechy, jaja
43 PLN
DANIA DRUGIE

Steki

Tomahahawk 1kg
Stek Tomahawk Extra Marmur to kawałek wołowiny, który charakteryzuje się długą kością i grubą warstwą tłuszczu. Sezonowanie na sucho przez 30 dni to proces dojrzewania mięsa, który pozwala na zmniejszenie wilgotności i skoncentrowanie smaku. Dzięki temu procesowi mięso staje się bardziej intensywne w smaku i aromacie. Extra marmurkowanie mięsa to drobne żyłki tłuszczu, które nadają mięsu bogaty smak i kremową konsystencję. Stek Tomahawk sezonowany na sucho przez 30 dni z polskiej wołowiny to idealny wybór na specjalne okazje. Mięso jest delikatne i soczyste, a zapach jest wyjątkowy.
500 PLN
T-bone 500g
Stek T-bone Extra Marmur to kawałek wołowiny, który składa się z polędwicy i rostbefu połączonych kością w kształcie litery T. Sezonowanie na sucho przez 30 dni to proces dojrzewania mięsa, który pozwala na zmniejszenie wilgotności i skoncentrowanie smaku. Dzięki temu procesowi mięso staje się bardziej intensywne w smaku i aromacie. Extra marmurkowanie mięsa to drobne żyłki tłuszczu, które nadają mięsu bogaty smak i kremową konsystencję. Stek T-bone sezonowany na sucho przez 30 dni z polskiej wołowiny to idealny wybór na specjalne okazje. Mięso jest delikatne i soczyste, a zapach jest wyjątkowy.
300 PLN
Antrykot z kością 500g
Antrykot z Kością - Smak, który Zapada w Pamięć! Odkryj esencję doskonałego mięsa! Nasz antrykot z kością to gwarancja soczystości i niepowtarzalnego smaku. Idealnie wysezonowane. Każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia!
300 PLN
Dodatki:
Frytki 160g
18 PLN
Frytki kukurydziane 160g
19 PLN
Kluseczki z suszonymi pomidorami
21 PLN
Kiszonki 160g
20 PLN
Dynia z sezamem 160g
21 PLN
DESERY

Słodkie

Pomidor!
Lody z pomidora malinowego, kruszonka z ciemnej szwajcarskiej czekolady, oliwa pomarańczowa z nutą bergamotki, tiul z orzecha arachidowego, żel z rokitnika 150g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza, orzechy arachidowe, kakao
39 PLN
Rabarbar i truskawki
Mus rabarbarowy, compote z truskawek, śmietanka infuzowana rozmarynem, rabarbar sous vide, flower veil, kruche maślane ciastko z pieczonymi migdałami 150g
Alergeny: gluten, jaja, laktoza, orzechy arachidowe, kakao
40 PLN
Biała czekolada i kwiaty czarnego bzu
Miękkie ciasto migdałowe przełożone musem ze szwajcarskiej białej czekolady, compote z zielonego agrestu, śmietankowy coulis z dodatkiem kwiatu czarnego bzu, crunch z pieczonych migdałów
Alergeny: jaja, laktoza, migdały
41 PLN
KONTAKT

Zapraszamy do kontaktu

tel. +48 570 403 558 Marszałka Józefa Piłsudskiego 100,
50-014 Wrocław

Jesteśmy otwarci codziennie, od 14:00 do 22:00.

Zapraszamy na obiad, lunch biznesowy, kolację i wyjątkowe spotkania w przestronnym wnętrzu w stylu art deco!

© The Gate

design by: Proformat - Agencja interaktywna

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.